Odden Flakbatteri.

Batteriet består af to grupper med hver tre antiluftskyts bunkere. Opbygningen er typisk for flakbatterier, i det mindste på Fanø: Den enkelte bunker er en komplet enhed med mandskabsrum og ammunitionsrum i en svær bunker, og så med en åben stilling på toppen med en let flakkanon. Disse bunkere optræder ofte i grupper på tre, og et større batteri som dette kan så indeholde flere af disse grupper. Det har været forsynet med løbegange, en lille bunker til ammunitionsoplag, køkkenbarakker og lignende. Desuden findes et fundament til en lyskaster, og en mortérbunker.

Følgende bunkere findes i batteriet på Odden:

2 stk L410 Kombineret kommando- og FLAK stilling med 3,5 cm kanoner.

2 stk L409 FLAK stilling med 3,7 cm kanoner

2 stk L 242 FLAK stilling, kanontypen vides ikke med sikkerhed.

1 stk L 413 lille ammunitionsbunker

1 stk 69 maskingevær og 8cm mortér bunker.

Især de to L 242 bunkere er i ret dårlig stand og meget forvitrede. De er først påbegyndt i januar 1944, og det kan tænkes, at betonkvaliteten har være ringere på dette tidspunkt.

Adgang:

Batteriet ligger på private marker, men man kan komme til alle bunkerne, blot kan der være køer på markerne. De lavtliggende områder mellem bunkerne kan være mere eller mindre vanddækkede.

Alle bunkere er tildækkede, men det vil være muligt at kravle ind i de fleste. Dette vil være helt på eget ansvar, og man bør aldrig udforske sådanne bunkere alene, da det kan være umuligt at tilkalde hjælp, hvis man kommer i vanskeligheder (der er aldrig mobildækning inde i en bunker).